Okos útvonalválasztási szolgáltatások
Magas szintű szolgáltatás a prioritás megadása által
A Moxa MGate sorozat rendelkezik a SmartLink szolgáltatás csomaggal, amely prioritáskezelést, ProCOM és soros átirányító funkciókat foglal magába. Így megkönnyíti a telepítést, ezáltal rugalmas és hatékony ipari terepi busz-Ethernet kapcsolatot nyújt a felhasználók számára.
Prioritáskezelés
Termék: MGate MB3170/3270 sorozat
A fontos parancsok gyors végrehajtása
Általában a Modbus gateway a kéréseket first in-first out (FIFO) módon dolgozza fel, emiatt a magas prioritású parancsok esetében késést tapasztalhatunk. A Moxa ezért lehetővé tette előre meghatározott adatok alapján (IP cím, parancs típusa vagy TCP port) a parancsok priorizálását, így a fontos parancsok csak minimális késleltetést szenvednek.



Termék: MGate MB3170/3270 sorozat, MGate EIP3170/3270 sorozat
ProCOM funkció
Virtuális soros kapcsolat a problémamentes Fieldbus vezérlésért TCP/IP hálózaton
Amennyiben a cél a távoli elérés kiterjesztése Ethernet alapú terepi eszközökre, a ProCOM funkció feleslegessé teszi az Ethernet alapú drivereket. A Moxa ProCOM technológia segítségével a host szoftver továbbra is használhatja a COM portokat vezérlő interfészként az Ethernet alapú eszközöknél. Nincs új programokra szükség, mert minden MGate MB3000 és EIP3000 gateway képes támogatni akár négy virtuális soros portot távoli elérés számára az Ethernet kapcsolat felett, így a felhasználó probléma nélkül csatlakoztathatja meglévő szoftveréhez az új Ethernet és soros alapú eszközeit.


Soros átirányítás funkció
Termékek: MGate MB3270 sorozat, MGate EIP3270 sorozat
Redundáns vezérlés a soros és TCP Master eszközök felett
A Moxa 2 portos ipari Ethernet gateway eszközei rendelkeznek soros átirányítás funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a soros master eszköztől származó parancs át legyen irányítva a slave eszközhöz egy másik soros porton, így további funkcióként helyi vezérlési és menedzsment feladatok is elláthatók a meglévő master eszközzel. Ezzel a funkcióval a gateway képes redundáns ellenőrzési feladatokra: egy távoli TCP master (például SCADA központ) és egy meglévő soros master a terepen képes szimultán valós idejű hozzáférésre és felügyeletre.

 
>