Minden MiiNePort azonnal készen áll a hálózati használatra, köszönhetően olyan innovatív technológiáknak és eszközöknek, mint például a NetEZ és az SDK, amelyek segítik a sikeres fejlesztést és tesztelést már a gyártási fázisban. A MiiNePort nem csak egy beágyazott hálózati eszköz, amely meglévő soros eszközeit Ethernetre vagy vezeték nélküli hálózatra illeszti, hanem egy olyan megoldás, amely magasabb szintre helyezi az Ön készülékének funkcióit és megnöveli annak értékét.

Az exkluzív NetEZ technológia lehetővé teszi a gyártók számára az optimális fejlesztést és gyártást a piacra kerülési idő minimalizálása érdekében.
 
     
EZPower
 
Lehetővé teszi, hogy a MiiNePort kompatibilis legyen 3,3 és 5V DC tápfeszültséggel is, ami nagymértékben leegyszerűsíti és költséghatékonnyá teszi a tápellátás megoldását, így a rendszerbe illesztést, hiszen nincs szükség áttervezni a hardver interfészt.
 
     
EZPage
 
Az EZPage funkció segítségével Ön Java applet segítségével hozhat létre egy olyan, web alapú konzolt, amely Ethernet kapcsolaton keresztül felhasználóbarát környezetet nyújt a távoli eszköz beállításához és karbantartásához.
 
     
MiiNePort-IDE
  Integrated Development Environment - Integrált fejlesztői környezet
Egy Eclipse-alapú fejlesztési platform áll rendelkezésre, ahol egy varázsló segítségével lépésről-lépésre könnyedén fejleszthet a MiiNePort modul számára testre szabott soros-Ethernet firmware-t.
   
 
     
Auto CFG
  Automatikus konfiguráció
Ez a funkció tömeges automatikus konfigurációt tesz lehetővé, így az alapértelmezett beállításokat egyszerre több modulra másolhatjuk. Ez jelentősen felgyorsítja a fejlesztést, így lerövidíti a piacra kerülés idejét, továbbá elkerülhetővé teszi a kézi beállításból fakadó hibákat.