Ipari szintű vezeték nélküli LAN & WAN

Com-Forth Kft logo

Robusztus kialakítás és folyamatos vezeték nélküli átvitel mostoha körülmények között

A vezeték nélküli LAN (WLAN) és WAN (WWAN) hálózatokat általában jóval olcsóbb és gyorsabb telepíteni a vezetékes hálózatoknál, emellett kényelmes rugalmasságot nyújtanak olyan ipari alkalmazásoknál, amelyek esetében eszközök, járművek folyamatosan mozgásban lehetnek. Azonban az ipari alkalmazások vezeték nélküli kommunikációjában előforduló hibák veszélyeztethetik akár a személyzet biztonságát is, és súlyos pénzügyi veszteséget is okozhat egy sérült berendezés, termelési veszteség, vagy akár a teljes leállás.
Az ipari szint vezeték nélküli eszközök alkalmazása kiemelkedően fontos, mert ez biztosítja a folyamatos működést. Sok ártalmas tényező van az ipari alkalmazási környezetben, amelyek miatt gyorsan kibuknak a nem megfelelő minőségű eszközök. Például egy bányaterületen alkalmazott eszközöknek ellen kell állniuk az erősen korrozív szennyező anyagoknak, és minden körülmények között megbízható, valós idejű információt kell szolgáltatniuk, hogy a bánya üzemeltetői távolról is nyomon tudják követni a földalatti műveleteket és reagálni tudjanak az esetleges vészhelyzetekre a teljes személyzet biztonságának megóvása érdekében.
A Moxa ipari IEEE 802.11 vezeték nélküli AP / Bridge / Kliens AWK sorozatot és az OnCell sorozatot kifejezetten ipari alkalmazásokhoz tervezték, hogy ellenálljanak a zord környezetnek, magas elektromágneses interferenciának, galvanikus leválasztással a feszültségingadozásnak, valamint extrém hőmérséklet esetén is működjenek. Ezek a funkciók olyan fémházban kaptak helyet, amely akár IP-68-as védettségű, tehát ellenáll a pornak, nedvességnek vagy a vibrációnak. Emellett a Moxa minden vezeték nélküli eszköze 5 év garanciával, és minden nehézipari tanúsítvánnyal rendelkezik, úgymint az EN 50155 (vasúti alkalmazások) és C1D2/ATEX 2. zóna (robbanásveszélyes környezet), annak érdekében, hogy a vezeték nélküli telepítések megfeleljenek az ipari szabványoknak.

 

Teljes védelem a szélsőséges körülményekre

Az ipari üzemeltetőknek tisztában kell lenniük a környezeti fenyegetésekkel a munkakárnyezetre vonatkozőan, hogy megfelelő vezeték nélküli eszközöket tudjanak választani a stabil és megbízható kommunikációhoz. A Moxa termékek széles skáláját biztosítja szinte bármilyen típusú ipari alkalmazáshoz. Az alábbi felsorolt káros környezeti hatások fordulhatnak elő.

 • Tápellátási interferencia
 • Mágneses mezők
 • Tűzveszélyes gázok
 • szélsőséges hőmérsékletek
 • Páratartalom/ nedvesség
 • Szálló és szennyező por
 • Rezgések
 

Sikertörténet

  Több száz sikeresen telepített Moxa IP modem a Nyírségvíz Zrt.-nél

  Innovatív kommunikációs mód bevezetése a Nyírségvíz Zrt.-nél Moxa eszközökkel
 
 

elektromágneses védelem

Az elektromágneses ellenállóképesség (EMS) egy olyan tulajdonság, aminek a birtokában az eszköz működését nem befolyásolja a környezetében előforduló elektromágneses interferencia. Sokféle elektromágneses zavar létezik, amelyek megzavarhatják a készülék működését, mint az elektrosztatikus kisülések, amelyet az emberi test is generálhat, vagy a gyors tranziensek, rövidzárak vagy elektromágneses mezők, amelyeket pedig generátorok vagy nagyfeszültségű berendezések okozhatnak. A Moxa AWK IEEE 802.11 vezeték nélküli AP / Bridge / kliens sorozata, illetve az OnCell ipari mobil megoldásai fém házzal rendelkeznek az elektromágneses zavarok kiszűrésére és a magasabb szintű elektromágneses immunitás érdekében.
 
 

Galvanikus leválasztási védelem*

Ahogy tranziens áramok, úgy a feszültség interferencia is károsítja az elektromos berendezéseket. A Moxa galvanikus leválasztása olyan kialakított rendszer, amely védelmet biztosít a feszültség interferencia ellen. Fizikailag elkülönített fém háznak köszönhetően a kárt okozó feszültségek elhagyják az eszközt a földvezetéken keresztül, a készülék károsítása nélkül. Az elszigetelt kialakítás a tápellátás és az antenna bemeneteknél is megoldott, ezért a Moxa vezeték nélküli termékei megszakításmentes átvitelt nyújtanak, állandó interferencia mellett is.

* A Galvanikus leválasztású kialakítás külön modellként érhető el, forduljon a hozzánk további információkért.
 
 

védelem a szélsőséges hőmérséklet ellen

Számos ipari alkalmazásnak mostoha körülmények között kell üzemelnie, ahol az eszközök ki vannak téve a pornak, a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleteknek. A zökkenőmentes vezeték nélküli kommunikáció nagy kihívás a kritikus alkalmazásoknál, főként extrém körülmények között. A Moxa WWAN OnCell sorozata és a WLAN AWK sorozata tűri az extrém körülményeket: -30°C-tól 70°C és -40°C-tól 75°C-ig üzemelnek az erre dedikált modellek. A speciális kültéri AWK sorozat IP-68 védettségű fém házzal rendelkezik, amely véd a sérülések, a por, az eső, a nedvesség, és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok ellen, továbbá folyamatos vezeték nélküli átvitelt biztosítva az ipari alkalmazásoknak minden körülmények között.
 
 
 

Ütés- és rezgésvédelem

Az ütés- és rezgéshatások sűrűn előforduló elemek az ipari alkalmazásokban. Ha az eszköz mozgó berendezés fedélzetére van telepítve, például automata járművek, vagy nehézipari daruk, a vezetékek és antennák telepítése kifejezetten nehéz feladat. A kontaktushiba elkerülése érdekében a Moxa vezeték nélküli eszközök M12 csatlakozókkal, QMA antennacsatlakozókkal és sorkapcsokkal felszereltek, hogy erős rezgésekkel terhelt környezetben is minden vezeték a helyén maradjon.

Tekintse meg az AWK sorozat M12 csatlakozóit működés közben!
 
 
 

Garanciális feltételek

Az általános kereskedelmi forgalomban lévő eszközök nem felelnek meg zord körülmények közötti ipari alkalmazásokhoz, illetve nem alkalmasak kritikus feladatokhoz, amelyek megkövetelik a hosszú életciklust. Nálunk a figyelmesen összeválogatott alkatrészeknek köszönhetően rendkívül magas az MTBF érték, így kínál a Moxa a lehető legmegbízhatóbb vezeték nélküli kommunikációt mostoha körülmények közé. 5 év teljes körű garanciával.