Ipar 4.0 a gyárak intelligens kapcsolataihoz

Az Ipar 4.0 technológiára támaszkodó okos gyárak képesek növelni a termelékenységet és csökkenteni a rendszerek leállási idejét, azáltal, hogy az összekapcsolódó szenzorok és egyéb készülékek begyűjtik és feldolgozzák az adatokat és irányítják az eszközöket. Minthogy az adatok pontossága lett a kulcstényező egy okos gyár stratégiai céljainak eléréséhez, egy megbízható és biztonságos adatgyűjtő infrastruktúra megvalósítása mára előkövetelmény lett. Egy okos gyárnak 4 fő tényezőről kell gondoskodnia: (1) képesnek kell lennie, hogy minden eszköze összekapcsolható legyen, azok is, amelyek nem részei egy hagyományos gyár felépítésének, (2) a különféle eszközök közti protokollok értelmezéséről és átjárhatóságáról, (3) maximális védelemről a kibertámadásokkal szemben, és végül; (4) egy olyan architektúrára, ami az eszközpark lehetőségeit maximálisan ki tudja használni.

Egy okos gyár kulcstényezői

Ahhoz, hogy a negyedik ipari forradalmat valóságba lehessen ültetni, számtalan különféle kommunikációs technológiával és protokollal ellátott készüléknek kell összhangban dolgoznia. A MOXA megoldása rendkívül könnyen megvalósítható rendszert biztosít, amely lehetővé teszi az adatok készülék szintről az információs szintre történő továbbításá, amit Ön biztonságosan elemezhet és felhasználhat.

  • Csatlakoztatni a csatlakozhatatlant
  • Protokoll interoperabilitás
  • Kiberbiztonság
  • Teljes eszközhatékonyság

Tekintettel arra, hogy a régebbi eszközök gyakran nincsenek csatlakoztatva a központi hálózathoz, a rendszer üzemeltetőinek a helyszínen, manuálisan kell karban tartania azokat, melyek többletköltséget okoznak. A MOXA átfogó megoldásába tartoznak a távoli I/O-k, ipari Ethernet switchek és ipari vezeték nélküli eszközök, melyek garantálják az összes készülék számára a közös kommunikációt, valamint azok felügyeletét és menedzselését.

Ipari eszközök csatlakoztatásánál felmerülő általános problémák

Hogyan mérjük a nem soros, régi eszközök állapotát?

Az IoLogik I/O széria számos kommunikációs felületet biztosít, mint az RS-485, Ethernet, WiFi, mobil és különféle I/O bementek (DI, DO, AI, AO, RTD, TC), hogy régi eszközei valós idejű adatokat továbbíthassanak.


Hogyan kerüljük el a vezeték nélküli kommunikáció leállását a mobil és mozgó alkatrészes eszközökben?

A vezeték nélküli kommunikáció könnyedén megszakadhat, főként a WiFi protokollok hosszú átadási ideje, vagy jel-gátló tényezők miatt. A MOXA MIMO antennákat használó Turbo Roaming technológiája lehetővé teszi vezeték nélküli jelek milliszekundumok alatti, megszakítás nélküli továbbítását bel- és kültéren egyaránt.


Miként optimalizáljuk a vezeték nélküli hatékonyságot a gyártósoron?

A vezeték nélküli konfigurálás könnyűvé, biztonságossá és hibamentessé tehető az AeroMag technológiával, ami automatikusan biztosítja a legmegfelelőbb csatornákat.Megoldásaink mögötti technológiák

Több száz, ha nem több ezer készülék fordulhat elő egy gyárban. A legnagyobb kihívás, hogy ezeket a külön protokollok alapján működő eszközöket integráljuk az ipar 4.0 rendszerünk adatbázisába illetve felhőbe. A MOXA platformok közti megoldásaival Ön egyszerűen integrálhatja különböző protokollú készülékeit, hogy azok zökkenőmentesen működjenek a lehető legalacsonyabb üzemeltetési és fenntartási költséggel.

Protokoll interoperabilitásnál fellépő általános problémák

Hogyan egyszerűsítsük ipari eszközök protokoll konverzióját?

Az MGate gateway széria megannyi protokollhoz nyújt konverziót úgy, mint a Modbus, Ethernet/IP, PROFIBUS, PROFINET és DNP3, továbbá biztosít egy intuitív kezelőfelületet, ahol nehézségek nélkül konfigurálhatja eszközeit, illetve integrálhatja rendszerét.


Hogyan tudja ellátni OT és IT szakembereit üzemi adatokkal?

The Az ioLogik E1200 I/O széria több protokollt is támogat, beleértve a Modbus TCP, Ethernet/IP, SNMP protokollokat, valamint a MOXA Active OPC szervert, továbbá rendelkezik RESTful API-val is, így lehetővé teszi, hogy ugyanazt a hardvert az automatizálási (OT) és informatikai szakemberek is gond nélkül tudják használni. Az EDS switchek támogatják a PROFINET, Ethernet/IP, Modbus TCP protokollokat segítve a SCADA rendszereket a hálózati információ gyűjtésben.


Hogyan tudja csökkenteni a felhőbe szánt adatgyűjtési megoldásainak fejlesztési idejét?

Az UC-8100 beágyazott számítógép széria integrálja a Modbus RTU/TCP és MQTT protokollokat, mely lehetővé teszi, hogy az ipari IoT-ból IT-ba történő konverzió gondtalan legyen, így – mivel az adatgyűjtés kialakítása egyre egyszerűbb - Ön az adatok feldolgozására fókuszálhat.Megoldásaink mögötti technológiák

Ahogy a kibertámadások – különösen az ipari szektorban – egyre gyakoribbak, a gyártóknak szükségszerű intézkedéseket kell hozniuk, hogy eszközeiket és különösen adataikat megóvják. A hackerek folyamatosan új megoldásokat találnak, hogy bejussanak a hálózatokba és ott kárt okozzanak, vagy akár teljes egészében leállítsák azt. Egy intelligens gyár esetében nélkülözhetetlen egy átfogó és megbízható kiberbiztonsági előírás és egy behatolás-biztos hálózat. A MOXA személyre szabott, biztonságos ipari Ethernet switchei és minden-az-egyben (tűzfal/VPN/NAT) router/switchei több rétegű védelmet nyújtanak a hálózati infrastruktúrák számára.

Kiberbiztonság esetében fellépő általános problémák

Hogyan lehet megerősíteni a termelési hálózatokban található rendszerek és eszközök biztonságát?

Az EDS-G500E és EDR-810 széria router/switchek tökéletesek a feladatra, hiszen egyszerre rendelkeznek tűzfal/VPN/NAT beállítással, ezzel több rétegű biztonságot nyújtva.


Hogyan mérje és garantálja, hogy hálózata mindig a legmagasabb biztonsági szinten legyen karbantartva?

A MOXA MXview NMS szoftver azonnali és átfogó képet nyújt hálózatának biztonságáról.


Hogyan építsen ki és menedzseljen biztonságos távoli elérést eszközeihez?

A MOXA PnP VPN egy felhő alapú csatlakoztatási szolgáltatás (mesh típusú, átlátható csatlakozás), ami könnyen telepíthető és alkalmazható. Összekapcsolja az IT technológiákat és az ipari applikációkat, hogy megkönnyítse a gép-gép csatlakozást az interneten keresztül.Megoldásaink mögötti technológiák

A teljes eszközhatékonyság méréséhez szükség van egy integrált rendszerre, amivel összegyűjthetőek a gyár gépeinek elérhetősége, teljesítménye és minősége. A MOXA teljes eszközkapcsolati megoldása összegyűjti, majd továbbítja ezeket az adatokat, amivel kiértékelheti eszközparkjának hatékonyságát.

Teljes eszközhatékonyság esetében fellépő általános problémák

Hogyan szerezzen valós idejű adatot gépeiből?

Az NPort IO és ioLogik 2500-as széria együttes alkalmazásával az egész gyártási folyamat megfigyelhető, így elkerülhetőek a nem várt problémák.


Hogyan ellenőrizze termékei minőségét?

Az ioPAC nagysebességű, analóg bemenetes mintavételező (8 csatorna, 40kHZ-es mintavételező ráta) képessége megfigyeli a vibrációt, a motor fordulatszámát, valamint más gyártási paramétereket, hogy azonosíthassa a potenciális veszélyforrásokat a termékminőség és a gépek üzemeltetésének tekintetében.


Hogyan építsen ki megbízható IP hálózatot és kezelje azt hatékonyan?

Az MXstudio segítségére lesz hálózatának tervezésében és megfigyelésében, továbbá megkönnyíti hibakeresését és kezelését is, akár a helyszínen van, akár úton. Mindezeken felül a Turbo Ring, Turbo Chain és V-ON technológiák magasabb megbízhatóságot, rugalmasságot biztosítanak a hálózati infrastruktúra költségeinek csökkentése mellett.Megoldásaink mögötti technológiák

Asset 1