Megbízható vezeték nélküli megoldások

A vezeték nélküli hálózatok hatékonyságnövelési módja kritikus rendszerek esetén

A jövő automatizálási megoldásaiban vezetékes és vezeték nélküli gépeknek is tudniuk kell majd kommunikálni egymással. A vezeték nélküli hálózatok rengeteg előnnyel szolgálnak rendszere hatékonyságának növeléséhez M2M-alkalmazások esetén. A felhasználók a vezeték nélküli technológia következő előnyeit használhatják ki:

 
   

Mobilitási rendszerek használata

A vezeték nélküli hálózatok álló és mozgó eszközök számára is lehetővé tudják tenni az M2M-kommunikációt. A mozgás során is megvalósítható valós idejű adatátvitel egyértelműen fokozza a rendszerhatékonyságot.

Hozzáférés távoli információkhoz

A vezeték nélküli hálózatok használatával csökken a vezetékezésre szánt erőfeszítés, és korlátok nélkül hozzáfér távoli információkhoz is. Az azonnali vezérlés és felügyelet miatt gyorsan reagálhat a vészhelyzetekre, és növelheti hatékonyságát.

A későbbi hálózatbővítés lehetősége

A vezeték nélküli hálózatok használatával csökkentheti a komplex vezetékes rendszerek kialakításához szükséges telepítési időt, és biztosíthatja a kommunikációt bármikor, ha hálózatbővítés szükséges.

 


Bár a vezeték nélküli technológiák a tisztán vezetékes hálózatokhoz képest eleve növelik a rendszerhatékonyságot, csak a zökkenőmentes adatátvitel segítségével érhető el a valós hatékonyságnövekedés. Tovább.