Intsen búcsút a próbálgatásnak és a hibáknak!

Com-Forth Kft logo

Problémák az RS-485-tel?
Intsen búcsút a próbálgatásnak és a hibáknak!

Az nem titok, hogy az RS-485 terepi eszközök telepítése és konfigurálása elég unalmas és frusztráló. Az RS-485 soros kommunikációs szabvány lehetővé teszi több eszköz csatlakoztatását azonos adatvonalra, támogatja a peer-to-peer kommunikációt akár 1200 méteren, azonban a fel- és lehúzó ellenállásokat próbálgatásos módszerrel, manuálisan szükséges beállítani. Amíg meg nem találja a megfelelő beállítást, számtalan hibalehetőséget kell kivizsgálnia az RS-485 hálózatban. A próbálgatásos módszer helyett nem lenne jobb, ha egy lépésben tudna hibát elhárítani és konfigurálni az RS-485 hálózaton?

 

 

Telepítés és konfiguráció egyetlen lépésben

A múltban manuálisan kellett beállítani a fel- és lehúzó, illetve lezáró ellenállásokat próbálgatásos eljárással, és ez különösen igaz akkor, ha a csatlakozó eszközök száma több, mint 10 (1), vagy nagy távolságon vannak elhelyezve (2), esetleg fel kell cserélni az eszközöket (3). A rengeteg tesztelésre elvesztegetett idő költségbeli veszteséghez is vezethet. Most, a Moxa szabadalmaztatott intelligens RS-485 technológiájának segítségével a mérnökök végleg búcsút mondhatnak ezeknek az eljárásoknak, mert egy lépésben, automatikusan állíthatják a lezáró, illetve a fel- és lehúzó ellenállásokat.

Intelligens elemzés

A lehetséges okokat azonnal 4 kategóriába
rendszerezi

A küldetéskritikus RS-485 hálózatok hibaelhárításához technikai támogató mérnökökre van szükség, hogy megszüntessék az összes lehetséges hibaokot, illetve szükség esetén oszcilloszkóppal segítsék a felderítést. A hagyományos próbálgatásos megközelítés rendkívül időigényes és költséges. Az új intelligens RS-485 technológia azonnal segít felderíteni a hibát, 4 egyszerű kategóriába rendezi a lehetőségeket, ezzel segítve az elhárítás megkezdését.